هفته ملی مبارزه با سرطان از یکم تا هفتم بهمن ماه برگزار می‌شود و امسال با شعار «دست در دست هم برای پیشگیری و مبارزه با سرطان» تمامی توجهات به آموزش پیشگیری، غربالگری و حمایت از بیماران سرطانی معطوف خواهد بود. معاونت بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روزشمار ویژه‌ای برای این هفته اعلام کرده است که از اولین گام‌های پیشگیری تا مشارکت مردمی را شامل می‌شود.

اعلام روزشمار هفته ملی مبارزه با سرطان، از پیشگیری تا حمایت از بیماران

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا،با نزدیک شدن به هفته ملی مبارزه با سرطان، معاونت بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، روزشمار ویژه‌ای را برای این هفته اعلام کرد که شامل مجموعه‌ای از فعالیت‌ها و کمپین‌ها برای آگاه‌سازی جامعه در مورد سرطان و راه‌های پیشگیری از آن است. این هفته از یکم تا هفتم بهمن ماه با شعار «دست در دست هم برای پیشگیری و مبارزه با سرطان» برگزار می‌شود و در هر روز بر روی یکی از جنبه‌های مبارزه با سرطان تمرکز خواهد شد.

روزشمار هفته ملی مبارزه با سرطان به شرح زیر اعلام شده است:

۱ بهمن: خانواده آگاه؛ نخستین گام در پیشگیری از سرطان
این روز با تمرکز بر آموزش عواملی چون علائم هشدار دهنده انواع سرطان، اهمیت غربالگری و تشخیص زودهنگام برگزار خواهد شد. آگاهی‌بخشی به خانواده‌ها و تشویق آنان به شناخت عوامل خطر از اولویت‌های این روز خواهد بود.

۲ بهمن: خانواده مسئول؛ اتخاذ سبک زندگی سالم
در این روز بر اهمیت تغذیه سالم، ورزش منظم و دوری از عوامل خطر قابل اصلاح مانند مصرف دخانیات و الکل تأکید می‌شود. همچنین مسئولیت فردی اعضای خانواده در پیشگیری از سرطان مورد توجه قرار خواهد گرفت.

۳ بهمن: آموزش و پرورش؛ آگاه‌سازی نوجوانان
آگاه‌سازی نوجوانان و جوانان برای پیشگیری از سرطان در این روز در دستور کار قرار دارد. از اهمیت آگاهی‌رسانی در مدارس و مراکز آموزشی به خصوص در رابطه با بیماری‌های غیرواگیر و سرطان‌ها صحبت خواهد شد.

۴ بهمن: دانشجویان؛ آگاه‌سازی جوانان
این روز به دانشجویان اختصاص یافته است تا آنان را نسبت به غربالگری و تشخیص زودهنگام سرطان آگاه سازد. همکاری با معاونت‌های آموزشی و فرهنگی دانشگاه‌ها در این راستا انجام خواهد شد.

۵ بهمن: بیمارستان و تسهیل خدمات برای بیماران مبتلا به سرطان
در این روز حمایت‌های تشخیصی، درمانی و روانی از بیماران سرطانی و خانواده‌های آنان مورد بررسی قرار می‌گیرد. همچنین راهکارهایی برای بهبود مراقبت‌ها و کاهش چالش‌ها در فرآیند درمان بیماران سرطانی مطرح خواهد شد.

۶ بهمن: سهولت دسترسی به خدمات بهداشتی
تأکید ویژه بر تقویت خدمات سطح ۱ سلامت (غربالگری و تشخیص زودهنگام) در نظام شبکه بهداشتی و تسهیل دسترسی به این خدمات برای عموم مردم خواهد بود.

۷ بهمن: مشارکت مردمی، داوطلبان و سفیران سلامت
در این روز، نقش داوطلبان و سفیران سلامت در ترویج رفتارهای پیشگیرانه و اصلاح باورهای نادرست در سطح جامعه، محله و خانواده‌ها مورد تأکید قرار می‌گیرد.

هفته ملی مبارزه با سرطان فرصتی است تا با همت جمعی، گام‌های مؤثری در راستای پیشگیری، درمان و حمایت از بیماران سرطانی برداشته شود و با آموزش‌های لازم، جامعه نسبت به اهمیت غربالگری و تشخیص زودهنگام سرطان‌ها آگاه‌تر گردد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha